Weka Nedir ?

WEKA java ile yazılmış açık kaynak kodlu bir yazılım. Veri önişleme, çeşitli machine learning algoritmalarının uygulanması ve görselleştirme araçlarına yönelik araçlar sağlar. Böylece machine learning teknikleri geliştirebilir ve bunları veri madenciliği problemlerine uygulayabilirsiniz. WEKA’nın sundukları aşağıdaki şemada gösterilmiştir :



machine learning için uygun hale getirilmesi için birçok özelliği .

İlk olarak toplanan ham verilerle başlayacaksınız. Bu veriler birkaç boş değer ve alakasız alan içerebilir. Verileri temizlemek için WEKA’da sağlanan veri önişleme araçlarını kullanırsınız.

Ardından, önceden işlenmiş verileri ML algoritmalarını uygulamak için yerel depolama alanınıza kaydedersiniz.

Her kategori altında, WEKA’nın birkaç algoritmanın uygulanmasını sağladığını unutmayın. İstediğiniz bir algoritmayı seçer, istediğiniz parametreleri ayarlar ve veri kümesinde çalıştırırsınız.

O zaman, WEKA size model işlemenin istatistiksel çıktısını verecektir. Verileri incelemeniz için bir görselleştirme aracı sağlar.

Çeşitli modeller aynı veri kümesine uygulanabilir. Daha sonra farklı modellerin çıktılarını karşılaştırabilir ve amacınıza en uygun olanı seçebilirsiniz.

Böylece, WEKA kullanımı, machine learning modellerinin genel olarak daha hızlı gelişmesine yol açar.

  Alıntı Yap

KARABAY A, 2020 . Weka Nedir ?,

https://karabayyazilim.com/blog/diger/weka-nedir-2020-02-24-230249

(Erişim Tarihi : 24 Şubat 2020).


  Bu yazıyı paylaş

Yorumlar (0)

Yorum Yap

Abone Ol
Blog yazılarımdan ilk siz haberdar olmak için email bültenine kaydolun