Vue Native Nedir ?

Günümüzde çok fazla platform var, bu nedenle her biri için native uygulamalar oluşturmak oldukça pahalı ve zaman alıcı. Daha hızlı ve daha ucuz bir yaklaşım arayanlar için cevap, platformlar arası geliştirme.

Platformlar arası uygulamaların hatalı ve verimsiz olduğu zaman geçti. Facebook tarafından yapılan React Native oyunun kurallarını değiştirdi. Geliştiricilerin hızlı ve kolay bir şekilde etkili çapraz platform uygulamaları oluşturmasına olanak tanıyan ilk araçtı. Elbette, React Native’in başarısı birçok başka kişiyi platformlar arası uygulama geliştirme için kendi araçlarını oluşturmaya motive etti.

Vue.js, frontend geliştirme için en popüler JavaScript frameword'lerinden biridir. Bu framework, öğrenmesi gerçekten kolay olduğu için JavaScript frontend geliştirmede yeni başlayanlar arasında büyük bir popülerlik kazandı. Frontend  geliştiricilerin Vue.js ile karşılaştığı en büyük tuzaklardan biri, bununla birlikte, onu mobil uygulamalar oluşturmak için kullanamamaktı. Geliştiriciler, bir mobil uygulama oluşturmak için Weex ve NativeScript gibi ek framework kullanmaya zorlandı. Ancak Weex veya NativeScript ile geliştirme, birçok adım gerektirdiği için yavaş ve verimsizdi.

Vue.js’nin büyük bir topluluğu var, bu nedenle React Native’e benzer bir araca olan ihtiyaç açıktı. Son zamanlarda, Vue Native framework'ü resmi olarak yayınlandı. Bu makalede, mobil uygulama geliştirme için bu yepyeni JavaScript framework'ününkısa bir incelemesini veriyoruz. Bakalım Vue Native geliştiriciler için yeni ve faydalı bir şey getirecek mi?

Vue Native Nedir?

Vue Native, Vue.js’de mobil uygulamalar oluşturmak için oluşturulmuş bir JavaScript framework'üdür. Vue.js framework'ü, kullanıcı arayüzü geliştirmeyi daha organize hale getirir. View katmanlarına odaklandığı için anlaşılması gerçekten çok kolay. Vue.js, JavaScript kodunu tüm tarayıcılarda çalışabilen eski ES5 sürümüne dönüştüren bir aktarıcı olan Babel olmadan çalıştığı için geliştirmeyi hızlandırır. Vue.js’deki şablonlar geçerli HTML’dir, bu nedenle entegrasyon kolaydır. Bu framework, hafif uygulamalar geliştirmek için iyi bir çözümdür.

Vue.js’nin tüm avantajlarını mobil uygulama geliştirmeye getirmek için GeekAnts adlı web geliştiricilerinden oluşan bir ekip, Vue.js ile React Native’i birbirine bağlayacak bir framework oluşturmaya karar verdi.

Vue Native, React Native ve Vue.js’yi birleştiren platformlar arası geliştirme için yeni bir araçtır. MIT lisansı altında mevcuttur, bu nedenle geliştiricilerin telif hakkı endişeleri konusunda endişelenmesine gerek kalmaz. Bir sistem geliştiricisine create-react-native-app (CRNA) yüklemek, Vue Native ile başlayabilir. CRNA ve Vue Native CLI kullanarak, React Native’in API’leri etrafında bir sarmalayıcı olan bir Vue Native uygulaması oluşturabilirsiniz. Bu, React Native’de yaptığınız gibi platformlar arası uygulamalar için kullanıcı arayüzleri oluşturmanıza olanak tanır.

Vue Native’in Temel Özellikleri

Vue.js, frontend geliştirmeyi daha düzenli hale getirmek için bir dizi özellik sağlar. Şimdi, Vue Native, Vue.js kullanıcıları için bir dizi yeni özellik getiriyor. Bakalım ne olduklarını.

Bildirime dayalı oluşturma:Bu özellik, sonuca odaklanan ve tüm uygulama ayrıntılarını gizleyen kod yazmanıza olanak tanır. Bildirime dayalı oluşturma, verilerin tutarlı kalmasına yardımcı olur; veriler yalnızca yeni girişler girildiğinde değiştirilebilir.

İki yönlü ciltleme: Bu özellik, kodlama için gereken süreyi azaltır. Geliştiriciler, kullanıcı arayüzü öğelerinin işlenmesini beklemeden modellerde ve görünümlerde tek adımda değişiklik yapabilirler.

React Native ile Derleme: Vue Native tamamen React Native’e bağlıdır. Bu bağlantı, yeni başlayan geliştiricilerin yanı sıra basit Vue sistemini kullanarak mobil uygulamalar oluşturmak için React framework'ü daha önce hiç çalışmamış olanlara bir fırsat verir. Geliştiriciler ayrıca React componetini gözlemlemek ve işlemek için Vue kullanabilirler. Vue Native ayrıca React Native’de Vue componentlerini vue-native-script’lerle çalıştırmanıza izin verir.

Vue Router: React Navigasyon Yönlendiricisine benzer şekilde, bu eklenti mobil uygulamalarda gezinmeye ve Vuex uygulayarak durum yönetimine yardımcı olur.

Temel Componentler : Vue Native, geliştiricilerin yeni bir projeye başladıklarında geliştirme sürecini hızlandıran temel yapıları kullanabilmeleri için bir dizi temel componentleri sağlar.

Vue Native, JavaScript Geliştiricilerine Ne Getiriyor?

Vue.js framework'ü, JavaScript geliştiricilerinin kolayca HTML kodu yazmasına ve ardından CSS ile biçimlendirmesine yardımcı olur. Artık mobil uygulamalar geliştirirken Vue.js framework'ü uygun şablon oluşturma ve stil sistemlerini kullanabilirsiniz. Vue Native ekosistemine biraz daha yakından bakalım.

Vue Native, hem React Native hem de Vue.js ekosistemlerini birleştirerek geliştiricilerin bu iki framework'ün tüm avantajlarına erişmesini sağlar.

  • Geliştiriciler, iOS, Android ve web için her component’i yeniden yazmak yerine UI componentlerini birden çok platformda yeniden kullanabilir. Bu, hızlı adaptasyona neden olur ve geliştiriciler, platformlar arası ürünleri çok daha hızlı bitirebilir.
  • Vue Native, temel kullanıcı arabirimi oluşturma katmanları, div’ler ve bloklar için bir ara standart sağlar. Dahası, React’in sanal DOM’una benzer şekilde önemli bir performans artışı sağlayan bir düzen motoruna sahiptir.
  • Reaktif bir sistem, Vue.js’nin temel bir özelliğidir. Sistem, modeldeki değişkenler güncellendiğinde tüm değişikliklerin otomatik olarak görünüme yansıtılmasını sağlar. Böylece geliştiriciler küçük değişiklikler yaptıklarında, tüm görünümü güncellemelerine gerek kalmaz. Bu yaklaşım zamandan ve geliştiricilerin çabalarından tasarruf sağlar.
  • Vue Native ayrıca, native uygulama geliştiricilerinin belirli sınıfları verilere atamasına ve dinamik bağlama özelliği sayesinde stilleri basit bir şekilde değiştirmesine yardımcı olan bir özellik sunar.
  • Vue.js, framework'ün nasıl çalıştığını açıklayan ve belirli işlevlerin özelliklerini açıklayan bir dökümantosyana sahiptir. Böylece yeni başlayan biriyseniz bile hızlı öğrenebilir ve ardından native mobil uygulamalar geliştirmeye başlayabilirsiniz.

React ve Vue.js, çalışma zamanı optimizasyonu açısından JavaScript framework'leri arasında liderdir. Reaktif sistem, sanal DOM, yeniden kullanılabilir componentler ve basit dokümantasyonun tümü etkili performans artırıcılardır. Vue Native, hızlı bir şekilde native bir mobil uygulama oluşturmak isteyen geliştiriciler için etkili bir araç olabilir.

  Alıntı Yap

KARABAY A, 2020 . Vue Native Nedir ?,

https://karabayyazilim.com/blog/javascript/vue-js/vue-native-nedir-2020-09-19-112430

(Erişim Tarihi : 19 Eylül 2020).


  Bu yazıyı paylaş

Yorumlar (0)

Yorum Yap

Abone Ol
Blog yazılarımdan ilk siz haberdar olmak için email bültenine kaydolun